top-logo
Audio & video met degelijk advies!
  • phone
  • message
  • marker

Linn

Linn Audio

Het ontstaan

In 1973 start het Linn Audio verhaal, wanneer ingenieur Ivor Tiefenbrun met zijn vriendin trouwt en hij een beter hifi set zocht.

In die periode werd aangenomen dat enkel grotere luidsprekers de oplossing zijn voor een grotere en betere klank, zo ging dus ook Ivor aan de slag met grotere luidsprekers.Dit gaf  echter niet het gewenste resultaat.

Met zijn vele experimenten stelde hij vast dat wanneer hij de toenmalige draaitafels op de markt verplaatste naar een andere kamer, en dus geïsoleerd van de geluidsdruk van de luidsprekers, de klank er duidelijk op vooruit ging. Zo wist hij dat een beter draaitafel en ontkoppelde draaitafel de enige oplossing was.
En zo ontstond de Linn Audio Sondek LP12, dit zette de wereld van de draaitafels op z'n kop.

Een icoon was geboren

De Linn Audio Sondek LP12 was zo'n revolutie dat het volgens Hifi magazines tot één van de belangrijkste hifi producten ooit behoord.
Deze legendarische Linn Audio Sondek LP12 is na ruim 45 jaar nog steeds in productie! Ook kunnen alle versies die er zijn nog steeds geüpgraded worden en dit tot op het hoogste Klimax niveau.
Zo kan je budget vriendelijk beginnen en op termijn upgraden naar zeer hoog niveau.
Ondertussen is Linn Audio ook één van de koplopers op het gebied van streaming met hun verschillende streamers in de ondertussen bekende prestatie niveaus van Majik over Akurate tot Klimax.
Onder andere de onlangs geïntroduceerde Katalyst DAC architectuur die de grenzen van digitale klankweergave weer verlegt.

Ook heel bijzonder bij de Linn Audio streamers is de Space Optimisation software, waarbij het mogelijk is om de weergave van de luidsprekers in de kamer te optimaliseren op gebied van Fase en Frequentie weergave, allemaal heel bijzonder en uniek bij Linn Audio Streamers.
En dat het bij Linn Audio wel echt om de muziek beleving gaat, bewijst waarom ze al heel wat jaren een eigen muzieklabel hebben met echt prachtige opnamen. Zo waren zij al in 2007 één van de eerste die High Resolutie opname uitbrachten en deze aanboden als download om weer te geven via de Linn Audio Streamers.
Dit gaf zo'n goed resultaat, dat ze ervan overtuigd zijn dat dit voorbij de standaard cd weergave kwaliteit gaat en zij dus de gewaagde keuze maakte om te stoppen met de productie van cd spelers en volop ontwikkeling te focussen op de Linn Audio Streamers.
Anno 2018 is de fakkel bij Linn Audio doorgeven van Ivor Tiefenbrun naar zijn zoon Gilad Tiefenbrun, duidelijk is dat ook hij niet stil zit en ook alsmaar verder streeft naar de ultieme muziekweergave.
Alle Linn Audio apparatuur word nog steeds hand gebouwd in de Linn fabriek in Glasgow Schotland en voorzien van 5 jaar garantie.