top-logo
Audio & video met degelijk advies!
  • phone
  • message
  • marker

LOEWE

Oprichters Loewe

In 1923 richtten Dr. Siegmund Loewe en zijn broer David Ludwig het bedrijf Radiofrequenz GmbH op. Hun samenwerking met de jonge fysicus Manfred von Ardenne in het jaar 1926 leidde tot de uitvinding van de drievoudige buis, die voor het eerst werd gebruikt in de Loewe-radio-ontvanger OE333.

Loewe oprichters en geschiedenisDeze buis was het begin van de productie van meervoudige buizen bij Loewe en wordt vandaag de dag aangemerkt als eerste geïntegreerde schakeling ter wereld.

In 1929 begon de ontwikkeling van televisie bij Loewe. Als partner nam de Britse televisiepionier John Logie Baird deel aan dit project. In 1931 presenteerde Manfred von Ardenne wereldwijd de eerste elektronische uitzending van televisie aan het publiek op de Loewe-stand van de Funkausstellung in Berlijn.

In de jaren 50 begon Loewe met de productie van de eerste cassettebandrecorder Optaphon en van televisies in Kronach. In 1961 ging de eerste Europese videorecorder Optacord 500 in serie.

In 1962 eindigde met de dood van Siegmund Loewe de traditie als familieonderneming. Dochterondernemingen van het Philips-concern namen daarop de meerderheid van de aandelen over. Gedurende deze periode, die duurt tot 1985, specialiseert de onderneming zich steeds meer in het concipiëren en produceren van televisies.

In 1963 werd de eerste draagbare televisie, de Loewe Optaport met 25cm beelddiagonaal en ingebouwde FM-radiomodule gepresenteerd. En tegelijkertijd met de introductie van kleurentelevisie in Duitsland bracht Loewe ook zijn eerste kleurentelevisietoestellen op de markt. In 1979 revolutioneerde Loewe de televisieproductie met een volledig geïntegreerd chassis. In 1981 volgde de eerste Europese stereotelevisie.

In 1985 werd Loewe weer een onafhankelijk bedrijf, toen de directie de aandelen overnam die in bezit waren van Philips. In hetzelfde jaar creëerde Loewe met de Art 1 een nieuwe op design gerichte generatie van televisies. De CS 1 was in 1995 als eerste volledig recyclebare televisie een primeur van Loewe. Tegelijkertijd werd een nieuwe koers ingeslagen naar een consequente ontwikkeling tot multimediaspecialist.

In 1998 vormden de Xelos @ media, de eerste televisie met toegang tot internet, en de eerste Loewe-flatscreentelevisie Spheros twee verdere mijlpalen in de geschiedenis van de onderneming. Het jaar daarop startte de notering op de beurs van Loewe AG. Met de Individual, de eerste flatscreen televisie met individuele behuizingsvarianten, opstellingsmogelijkheden en inlegwerkkleuren, zet Loewe een beslissende stap naar een positie als premium aanbieder van flatscreen televisies. In 2008 volgt de eerste Smart-TV ter wereld, de Loewe Connect, met volledig geïntegreerde netwerkverbinding voor draadloze toegang tot beeld-, muziek-, en videobestanden vanaf PC of externe harde schijf.

Met de Individual voert Loewe in 2010 de Ledtelevisie in. In het jaar daarop introduceerde Loewe 3D-beeldweergave bij zijn Individual televisies.

Sinds Oktober 2016 heeft Loewe de eerste OLED televisie op de markt met de Bild 7.55.Download hier uw documentatie: Bild 1, Bild 3, Bild 4, Bild 5, Bild 7, Bild 9