Winkelmand

News

Accuphase met trots “made in Japan”

By 12 december 2019 No Comments

Accuphase is intussen heel gekend voor zijn uitstekend palet van top produkten in de fameuze gouden kleur en heel speciale ‘look’ , maar er is zoveel meer bij Accuphase dan enkel het visuele !!

Accuphase is een levensambitie van een paar ingenieurs die zich geroepen voelden om iets anders te creeren, iets van audiofielen  voor  audiofielen , iets absoluut ‘high end ‘   waarvan het zichtbare deel enkel hetgeen het oog ziet is, van deze visioen die verwezenlijkt is geworden .

Toen de gebroeders Nakaichi en Jiro Kasuga in 1972 hun eigen productie startten , was de tijd rijp om iets heel vernieuwend te lanceren , waarbij de audiofiele logica evident was ..

De Kasuga broers verlieten Trio-Kenwood (die ze 25 jaar ervoor hadden gecreerd )om de Kensonic Laboratories te starten in Tokio.

Samen met een aantal uitgekozen specialisten brachten ze hun plan om audio producten te maken onder het merknaam Accuphase te produceren met als missie om met Accuphase zich in het top audio segment te profileren waarbij de naam Accuphase synoniem zou worden voor het beste in audio apparatuur , de naam Accuphase is niet zomaar gekozen , maar om ‘Accu’ van accuraat en ‘phase’ van correcte phase ,een ‘must ‘ in de hifi weergave te weerspiegelen in een reeks top producten , en de tijd was er rijp voor de jaren 70’ met in Japan een trend om massa productie op te starten met de erbij horende compromissen in productie kwaliteit , maakte dat een tegendraadse idee om enkel geselecteerde producten in kleine aantallen te maken ,met een ‘premium ‘ kwaliteitsset als grondlegging ..de juiste was !!

Fast forward 2020 ..50 jaar later , ja een halve eeuw !! is Accuphase wereldwijd erkend voor zijn kwaliteit en is het een synoniem van betrouwbaarheid , degelijkheid en top muzikaliteit , zonder toegevingen aan de (onnodige) trends  van de rest van het audiowereldje , ze bouwen nog steeds in hun fabriek te Yokohama waar ze in 1973 naar verhuisden ,hun klein maar o zo fijn palet van uitmuntende producten ,met de hand en in relatief kleine aantallen “Accuphase” producten ‘made in Japan !’ met trots ..! terwijl de meeste Denon’s ,Onkyo’s en andere Pioneer’s reeds lange tijd ..made in China zijn ..😏.  You get the picture ..

Enrich life through technology  is het motto van Accuphase ,en dat is maar één van de vereisten  die de Kasuga gebroeders  50jaar geleden tijdens  de oprichting van hun firma ( toen Kensonic ,in 1982 werd deze benaming gedropt tgv Accuphase daar die  reeds  wereldfaam genoot.. ) aan de directie oplegden ; een tiental geboden op,die nog steeds de leidraad vormen van Accuphase..dit om te vermijden dat er ooit de verleiding zou ontstaan om naar een massa productie te komen of producten te maken (bvb luidsprekers , platenspelers enz )die buiten de competenties zijn, eigen aan het bedrijf en waar  het er enkel om meer business, lees omzet..  gaat .

Een ander punt waarbij de directie van  Accuphase afwijkt van de meesten ,is trouwheid aan hun distributeurs ,bvb de invoerder van Accuphase in duitsland P.I.A hifi vertrieb nu reeds meer dan 40jaar en bij ons Hifine onder de enthousiaste  leiding van onze Paul Hattinck ,die bij ons( Alpha) reeds meer dan 30 jaar het merk Accuphase representeert …il faut le faire ,zeggen ze in het frans.. En deze getrouwheid is wederzijds Paul is de perfekte ambassadeur en zijn liefde voor het merk is aanstekelijk !

Bij de shows ,toont Paul ook zijn muzikale kennis en speelt  graag gitaar voor het muziekminnend publiek die nu ook Accuphase in het hart gesloten hebben , waarvan velen begonnen met de kleinste geintegreerde  versterkers van de 200 reeks, om intussen reeds over een voor & eind set beschikken , al dan niet klasse A geschakeld ..!

De CD en Sacd spelers zijn vaste waardes in een wereld van “striemen ” en de echte liefhebber die zijn collectie van zilveren schijfjes koestert is daar  uitermate blij mee !en terecht ze ontgoochelen nooit.

En nee Accuphase doet niet mee aan deze “strieming” trend ..enkel kan je voor je streamer wel een uitmuntende Dac halen bij Accuphase de alomgeprezen DC37 !

De producten van Accuphase kennen een heel langzame evolutie sommigen gaan  tot 7 jaar mee eer er een nieuw model komt , die dikwijls enkel door de kenners herkend kan worden , zo subtiel zijn de verschillen uiterlijk .Binnen is er natuurlijk wel iets veranderd ,zoniet komt er geen vervanging !

Technologieen zoal MDS+ waarbij verschillende parallel D/A conversies gebeuren ,om bij CD & Sacd de beste resultaten te boeken ,alsook de AAVA ,  Accuphase Analog Vari-gain Amplification toegepast in hun pre en geintegreerde vesterkers om een heel laagdrempelig ‘noise’ en een precieze afstemming te krijgen ,die ze met een groot kosten plaatje ontwikkelden en telkens bijschaven ..

In 2020 viert deze firma hun 50 jarig bestaan en ze ontwikkelden hiervoor een top produkt ,enig in hun halve eeuw productie de E800 ,een geintegreerde Klas A versterker met 50 watt .Al klinkt 50watt niet veel voor diegenen die reeds platgewalst zijn met cijfers die het meervoud beloven …maar voor alle duidelijkheid het zijn 50 Accuphase , klasse A ‘Watts’ …en ja daar is al menigeen van verrast geworden .

Er blijft ons nog enkel dit fantastisch merk een gemeende Happy birthday te wensen …

En naar de volgende 50 jaar !!(お) 誕生日 おめでとう (ございます).tanjyoubi omedetou  !!

SF