top-logo
Audio & video met degelijk advies!
  • phone
  • message
  • marker

Over Ons

Bedankt voor uw bezoek op onze vernieuwde website.

Passie, de leidraad van ons bestaan in deze Audio Video AV Wereld nu reeds meer dan 25 jaar, geeft ons steeds weer goesting om voort te doen, nieuwigheden te ontdekken… andere gepassioneerden te ontmoeten, ervaringen te delen Shows te bezoeken, en zelf te organiseren.

En het zijn spannende tijden in AV wereld! Op heel korte termijn heeft de invloed vanuit de computer industrie onze manier om AV te beleven grondig veranderd en doet dit nog steeds!!!

Wifi, Streaming, DSD,  UHD 4k, Atmos, AURO 3D… het blijft maar komen, doch om met alles nog mee te zijn is niet meer zo eenvoudig en goede begeleiding mits degelijk advies is geen luxe voor diegenen die wel passie voor muziek & film hebben, maar het bos door de bomen niet meer ziet !

Enter Alpha …

“We are known by the company we keep”

… is echt toepasselijk, want door al deze jaren heen hebben wij dankzij G*d een palet van top merken in huis gehaald die absolute leiders zijn op AV gebied pioniers dikwijls, gedreven door passie en jaren ervaring. Accuphase, Bowers & Wilkins, Naim, Linn, Mc Intosh, Martin Logan, Kef, Mark Levinson, om maar enkelen te noemen hebben met “know how” en liefde hun producten dusdanig geperfectioneerd dat ze een garantie van kwaliteit bieden die uitzonderlijk zijn in een wereld die eerder bezig is tijdelijke, tja bijna ’wegwerp’ producten te maken.

 

De Alpha Filosofie

“Met of zonder afspraak… u bent welkom!”

Uw tijd is kostbaar en het kan soms moeilijk zijn om overdag bij ons binnen te springen, daar hebben wij begrip voor daarom staan wij ter beschikking om ook na onze gewone openingstijden desgewenst een luistersessie te plannen.

U brengt mee…

TIJD, voldoende om een goede indruk te krijgen van de produkten
EIGEN VOORKEUR, bvb intresse in merk X van luidspreker, merk Z van versterker en merk Y van bron… wij trachten u tegemoet te komen, zover mogelijk, indien in één van de winkels beschikbaar, of vragen vrijblijvend demo bij de invoerder…
INFO over uzelf id est luistergewoontes, voorkeur van muziek, omschrijving van uw woonruimte en reeds bestaande elementen.

Wij bieden u:

KWALITIJD, om een ervaring rijker te worden… zonder verplichting!
BEGELEIDING naar het audio & video nirvana, mits reusachtig aanbod, wereld van ervaring en passie – veel passie…
RELAXTE rustige en ongedwongen SFEER in leuke huiselijke luisterruimtes en natuurlijk ook… een lekkere kop koffie (of thee, etc.) !

Amadeus tot Zappa

Freaks die we zijn, vind u bij ons een ruime keuze muziek in alle genres. Maar natuurlijk is er altijd wel een favoriete plaat (lees cd) die u koestert, breng die maar mee, ‘Feel at home’ is ons motto!

Koopjespraat

Wij zijn zelf ook consumenten, en niks is vervelender dan het gevoel dat u onder druk staat om een aankoop te maken. Daarom is het vrij essentieel dat er vrijheid is. Verwacht dus geen koopjespraat!

Fairplay

Prijs is belangrijk en daarmee vragen wij u dan ook om ons in te lichten mocht u vast stellen dat ons voorstel u aanstaat maar door een collega van ons een scherper voorstel geboden word, wij zullen concurrentieel zijn (wel ovb officiële dealer, normale winkel, zelfde voorwaarden en service).

 

De WAF

Onder de specificaties die in produkt info te vinden staat er meestal gevoeligheid Watt, Impedantie, S/N ratio enz. Er ontbreekt één cruciaal info en dat is de ”WAF” Wife Acceptancy Factor… in het ABN: Wat gaat mijn vrouw zeggen?
Betrek haar dan ook indien mogelijk vanaf het begin al is het maar om de kans te hebben haar te overtuigen dat de luidspreker die je wenst aan te schaffen een meerwaarde bied tegenover de miniscule “cubussen met woofer” die er weliswaar schattig uitzien, maar geen muziek bieden!

“Home sweet home”

Wanneer de keuze reeds duidelijker is maar toch blijft de twijfel hoe dit zich met uw thuis akoestiek zal gedragen, kunnen wij eventueel bij u thuis een beslissende demo organiseren vooraleer u de knoop definitief doorhakt. (condities bespreken wij graag na de demo)
Natuurlijk is advies in verband met akoestiek ook één van de zeer belangrijke aspecten waar u van ons assistentie mag verwachten… Eventueel kan erdoor ons een effectieve geluidsmeting uitgevoerd worden waarbij de moeilijke kantjes tevoorschijn zullen komen en er voorstel tot ingreep voorgesteld zal worden. De WAF is natuurlijk hier ook beslissend…!

Kabels… onzin?

In een gekend consumenten adviesmagazine stond… {Laat u geen dure kabels “aansmeren”door uw winkelier wij vonden geen verschil tussen kabels.} Toevallig las ik in hetzelfde befaamde Magazine ooit soortgelijke nonsens over Whiskies… Dus inderdaad laat u dit niet “aansmeren”. Maar niet omdat er GEEN verschillen zijn, maar juist omdat er verschillen zijn en het zinvol is om dit te proberen want de ene combinatie is de andere niet !

Leen een kabel

Om tot een correcte conclusie te komen wat kabels betreft is er nood aan trial & error; d.w.z. proberen liefst met tijd, zonder druk en bij u thuis met uw installatie. Enkel zo komt u tot een correcte keuze. We zijn reeds meer dan 20 jaar met een uitleenprogramma bezig, waar er absoluut vrijheid in is (condities te bespreken, borg, duurtijd, enz.)

Second Life

Alpha heeft in Antwerpen een redelijk groot assortiment van 2de hands hifi materiaa. Die komen grotendeels uit overnames of consignaties en daar zitten regelmatig leuke producten tussen. Zie onze second 2nd life rubriek op deze site.

 

Showtime

Onze jaarlijkse “Cost no object show” is reeds een klassieker (meer dan 15 shows Th”g!). Ook zijn er regelmatig andere shows en workshops waarbij er telkens op gehamerd word dat het niet de bedoeling om een koopjes avond van te maken. Er worden ook geen kortingen enz. voorgesteld. Eerder is de bedoeling om iets nieuws en innovatief voor te stellen en geeft dit ons de kans om de gedeelde passie voor muziek weer eens samen te beleven. Gelijkgezinden ontmoeten mekaar, babbelen wat samen en “have a good time” soort van “Alpha Club” ontmoeting. We proberen leuke muziek te draaien die we recent ondekt hebben en de bezoekers, onze “kenissen – klanten – vrienden” brengen regelmatig eigen muziek mee… Zo ontdekken wij ook leuke nieuwe muziek!! It’s just for the fun !

 

Newsletter

Er gebeurt veel bij Alpha: nieuwigheden, shows, … Schrijf u in en blijf op de hoogte**

In de hoop u spoedig in één van de winkels te verwelkomen en onze passie met u te kunnen delen verblijven wij hoogachtend,
Sammy, Chris en heel het Alpha team.

Tot binnenkort !